23 oktober 2020

Tips voor kwaliteitsvol afstandsonderwijs en videoconferenties

Onze technische tips voor kwaliteitsvol afstandsonderwijs en videoconferenties

Na een welverdiende zomerbreak trekken leerlingen massaal terug naar de schoolbanken. Met de onvoorspelbare coronacrisis in het land, zorgt de heropstart evenwel voor de nodige onzekerheid. Een hybridemodel met gedeeltelijk afstandsonderwijs is daarom een interessante piste. Maar ook bedrijven zoeken naar de gulden middenweg tussen thuis- en kantoorwerk. Hoe pas je als bedrijf of school best je technische infrastructuur aan? AVD Solutions geeft enkele tips!

Hoe organiseer je hybride onderwijs in je school?

AfstandsonderwijsAfhankelijk van welke kleurcode geldt, volg je een aangepast scenario. Vrijwillig afstandsonderwijs, als aanvulling van het reguliere contactonderwijs, is altijd mogelijk. In dat geval krijgt een deel van de klas les op school en volgt de andere groep synchroon internetonderwijs. Zo vermijd je te grote klasgroepen en verklein je de kans op besmetting.

Hybride onderwijs kan je probleemloos implementeren door een videosoundbar met ingebouwde camera en microfoon in het klaslokaal te installeren. Op die manier kunnen ook de leerlingen thuis actief deelnemen aan alle lessen. Voor scholen en kantoren raden we steevast de videosystemen van Yamaha aan omwille van hun eenvoud en superieure audiokwaliteit. Bovendien zijn tal van extra’s mogelijk zoals externe microfoons. Door een handige koppeling met bijvoorbeeld Bednet kunnen je leerlingen vervolgens vlot hun lessen streamen. Je hebt al een videosoundbar inclusief installatie vanaf € 1200 excl. btw. Installatiekosten inbegrepen. 

Meer weten over de technische mogelijkheden van hybride afstandsonderwijs in jouw school?

Welk materiaal heb je nodig voor een sterke videoconferentie?

Videomeetings zijn het nieuwe normaal. Het aantal videovergaderingen was nog nooit zo groot, denk maar aan de toename van telewerk en online networking. Steeds meer bedrijven nemen preventiemaatregelen om hun werknemers terug op de werkvloer te krijgen. Daarom is het van essentieel belang om je kantoor van gepaste technische infrastructuur te voorzien. De opties in videoconferentie oplossingen zijn haast eindeloos. Maar hoe maak je de juiste keuze voor jouw bedrijf?

Daarvoor kijken we naar de specificaties van de meeting room en het vooropgestelde budget. Zo kan je kiezen voor een basic soundbar, een uitbreiding met plafondmicrofoon en speakers naast de monitor of een installatie op maat. Ook draadloze microfoons kan je makkelijk aansluiten op een videoconferentiesysteem. Bovendien kan je de conference webcam verder optimaliseren met een bewegingsdetector of haarscherpe zoomfuncties. Koppelingen met streamingplatformen zoals Zoom en Teams zijn perfect mogelijk. Bij AVD Solutions hebben we uitstekende ervaringen met de video soundbars van Yamaha. Met meer dan 130 jaar ervaring in audio en video is Yamaha uitgegroeid tot één van de topmerken in videoconferentiesystemen.


Wil je meer weten over mogelijke videoconferentiesystemen in jouw kantoor? 

TIP | Kunnen je medewerkers onmogelijk van thuis uit werken? Communiceer alle maatregelen handig via een video-installatie aan de receptie van je kantoor of hotel. In een fabriekshal kan het dan weer interessant zijn om te werken met een omroepsysteem. Vraag ons advies!


About us

Een domotica installateur met een oog voor nieuwe technologietrends?
Een expert in totaalinstallaties van
audio en videosystemen?  
Dat is de elektrische perfectie van AVD Solutions! 

Een elektricien met een hart voor technologie

Het gezicht van AVD Solutions? Meet en greet Serge Hackselmans! Serge werkte jarenlang als elektricien en liet dan de vonk definitief overslaan naar zijn echte passie: audio, video en domotica. Zijn ervaring als elektricien is dan ook een grote troef bij grotere projecten en totaalinstallaties.

Elke audio, video of domotica installatie wordt onderworpen aan dezelfde vakkundige precisie. Geen losse draadjes, alles wordt netjes afgewerkt. Ingeval van databekabeling, voorziet AVD Solutions eveneens gepaste kleurcodes.

Een installateur met een hart voor de klant

Met Serge Hackselmans kunnen klanten rekenen op één aanspreekpunt voor alle installaties. Wil je bepaalde videosystemen of luidsprekers testen? Serge geeft je oren en ogen de kost via een uitgebreide demo. Daarnaast kan je heel wat domotica toepassingen of de totaalervaring van een home cinema in een demowoning komen beleven.

Een noodoproep of een dringende interventie? Ons motto: the show must go on! We verhelpen de storing en brengen indien nodig zo snel mogelijk een vervanginstallatie, zodat je geplande event gewoon door kan gaan. 
Tips voor kwaliteitsvol afstandsonderwijs en videoconferenties

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x